top of page
Tekenles

Tekenen in Kruy3

Er staan terug tekenlessen op het programma. We hadden afgelopen jaar een geweldige leraar te gast. Igor leerde ons kijken en waarnemen, techniek en het gebruik van een variëteit aan potloden. Verschillende deelnemers aan onze tekensessies hielden nooit eerder een tekenpotlood vast en slaagden er toch in om prachtige werkjes op papier te zetten.

We zetten onze exploratietocht verder en om onze kijk te verbreden doen we dat dit keer met een andere lesgever die onze visie verder verruimt.

Al op zesjarige leeftijd ontdekte Bert Van Waes (1983) wat tekenen voor hem betekende. Hij leerde het van zijn grootvader, die het hem voordeed aan de hand van kalkeerpapier en zijn favoriete kinderboeken. Bert waagde de sprong, nam het potlood ook in eigen hand en stapte via grootvaders - dit keer ondoorzichtige - papier de magische wereld van de tekenkunst binnen. Later volgde hij de opleidingen Vrije Beeldende Kunst (Gentse Academie) en Audiovisuele en Beeldende Kunst (KASK) die hem de verdere kneepjes van het teken- en schildersvak leerden. Al deze ervaringen samen maken Bert tot wie hij nu is: een vader van wie het hart nog steeds sneller slaat wanneer hij een potlood vastneemt. Op een stukje papier of digitaal, telkens opnieuw herontdekt hij zijn grootvaders gezegde: “Tekenen is magie, en jij bent de tovenaar.”

De lessen van Bert gaan door op maandagen, 20 en 27 november en 4 en 11 december 2023 telkens van 14 tot 17u. Met een gezellige koffiepauze als rustmoment.

Deelnameprijs: Kruy3 leden 60 euro. Niet leden 70 euro koffie inbegrepen.

U bent ingeschreven na een telefoontje (0494/463166) of het sturen van een mail aan kruy3atelier@gmail.com en betaling van het cursusbedrag op ons rekeningnummer BE18 9733 9540 4265 met vermelding van uw naam en “tekenen in Kruy3”.

BertVW 2.jpeg
Kleiatelier

Nieuw in 2024:
Leren werken met klei

Keramiek.webp

Vanaf 2024 starten we in Atelier Kruy3  met een gloednieuw initiatief.


Workshop ‘Werken met klei - kennismaking’ op 5 februari 2024 (14.00u.- 18.00u)
Workshop ‘Werken met klei - vervolg’ op 12, 19 en 26 februari 2024 en op 4 en 11 maart 2024 (14.00u - 17.30u)
Deze twee workshops staan open voor jong en oud. Voorkennis is niet nodig maar enthousiasme en zin om ambachtelijk te werken des te meer.


Initiatie Workshop ‘Leren werken met klei - kennismaking’
Tijdens deze 4 uur durende sessie leer je voelen hoe klei in jouw handen ligt en hoe de natuurlijke reflex tot 'vormgeven' ontstaat.
Je zult ontdekken dat ‘kleien’ naast een creatieve bezigheid ook heel rustgevend voor je kan zijn. Wanneer je met jouw handen in de aarde werkt, zit je niet langer in jouw hoofd. Lichaam en geest komen zo beter tot rust.
We gaan je begeleiden bij het uitproberen van de meest courante technieken van handopbouw. We leren duimpotten maken, opbouwen met rolletjes en werken met lappen klei. We bekijken samen welke techniek je kan toepassen op jouw klei.


We zullen je vertellen over het droog- en bakproces en wat het onderscheid is tussen aardewerk en steengoed.
Er is voldoende tijd en ruimte om aandacht te geven aan iedereen die deelneemt want we werken in een kleine groep (max. 6 personen).


De werkjes die tijdens deze inleidende workshop worden gemaakt kunnen bij Kruy3 gedroogd en gebakken worden.
Na 3 weken kan je je stuk komen ophalen. (Of komen glazuren, tegen betaling en volgens afspraak).

 

Deze initiatie workshop kost € 35,00 per persoon. Er is geen voorkennis vereist.
Inbegrepen in de prijs:
● Klei
● Gebruik van alle materialen en tools
● Ruwbak van je stuk
● Koffie, thee en water

Tip: breng een eigen schort mee aub.

Ben je na deze initiatieles getriggerd en wil je graag meer leren? Dan ben je welkom in de opvolglessen.


Workshop ‘Leren werken met klei - vervolg’
Tijdens deze 5 daagse workshop ga je aan de slag om zelf iets te maken? Een beeld, een eigenzinnige vaas, jouw persoonlijke ontbijtset, doosjes, tapas schaaltjes, enz.
Wij zullen je begeleiden en leren je vele tips & tricks tijdens het maken van een eigen (kunst)werk in klei.
We gaan ook experimenteren met verschillende decoratietechnieken.
Je kan op eigen tempo en in alle rust bouwen aan jouw werk. We werken in een kleine groep (max. 6 personen) en er is altijd iemand aanwezig die je bijstaat met raad en daad.
Daarnaast kan je ook leren van elkaar. Want werken met klei is niet enkel een persoonlijk proces maar kan ook heel verbindend zijn.
Op het einde van deze 5 lessen kan je 2 à 3 werken overhouden om te laten afwerken (5 weken afwerktijd). We zullen de werkjes biscuit bakken en daarna op steengoed temperaturen glazuur bakken.

 

Deze workshop kost € 145,00 per persoon. Een minimale voorkennis is vereist.
Inbegrepen in de prijs:
● Klei
● Gebruik van diverse materialen en tools
● Ruwbak van je stuk
● Koffie, thee en water
● Glazuren en glazuurbak tegen meerprijs, afhankelijk van de grootte van het werk.

 

Wil je zeker zijn van jouw plaats in deze workshop(s)? Reserveer dan snel door te mailen
naar Kruy3atelier@gmail.com of door te bellen naar Els (00 32 492 88 54 54).
Het inschrijfgeld kan voldaan worden bij aanvang van de workshop.

En wat daarna????
Stel: je hebt voldoende lessen gehad en je bent helemaal gebeten door de microbe maar je hebt thuis geen ruimte om aan de slag te gaan met je nieuwe hobby.
Dan kan je ten allen tijde terecht in Atelier Kruy3.
Mits een bijdrage in de kosten van € 50,00 per maand, word je volwaardig lid, krijg je een plek in het atelier en kan je, op eigen houtje, 'keramieken' zolang, zoveel en wanneer je wilt.

Atelier logo Kruy3.png
bottom of page