top of page
Kruy3 vlaggen-6828.jpg

uitstappen

Atelier logo Kruy3.png
Kruy3 uitstappen

De eerste Belgische tentoonstelling van internationale allure over het werk van BILL VIOLA de ongeëvenaarde videokunstenaar.

Het technisch verbluffende werk van Bill Viola is tegelijk groots en intiem, complex en verrassend toegankelijk, spectaculair en diepmenselijk. En het is doordrenkt van een universeel humanisme. 

Bill Viola is een belangrijke figuur van de hedendaagse kunst en geldt als een pionier van het medium videokunst.

De tentoonstelling is een coproductie van Tempora en Studio Bill Viola in het Musée de La Boverie. 

Op dinsdag 23 januari 2024 gaat Kruy3 terug op stap!!

Kruy3 sponsort NMBS en rijdt collectief richting Guillemains in Luik. We versieren er een plaatselijk restaurantje voor onze leden van Kruy3, gekoppeld aan de tentoonstelling in La Boverie.

Meer informatie volgt...

Bozar blikt terug op het werk van Antoni Tàpies (Barcelona, 1923-2012) met een retrospectieve die een tijdreis maakt tussen 1944 en de jaren 1990. Het is de eerste grote tentoonstelling in België die een volledig beeld geeft van het werk van de kunstenaar. Meer dan 120 werken zijn na enkele decennia voor het eerst weer bij Bozar te zien. Van vroege tekeningen en zelfportretten gaat de tentoonstelling verder met zijn 'materieschilderijen' uit de jaren 50 en de voorwerpen en assemblages uit de jaren 60 en 70. De tentoonstelling gaat verder met zijn vernissen uit de jaren 80, waarmee hij enkele jaren eerder begon toen de Spaanse democratie het levenslicht zag, en wordt afgesloten met werken uit de jaren 90, waarin Tàpies het formele en materiële experiment dat altijd centraal stond in zijn praktijk, voortzette.

Als autodidact tijdens het interbellum dacht Tàpies na over de condition humaine, zijn eigen historische situatie en de artistieke praktijk, meer bepaald over de grenzen en tegenstrijdigheden van de schilderkunst. Zijn zeer productieve oeuvre is over de hele wereld verspreid.

Antonio Tapies 2.jpeg

Treintje komt zo...

Op zaterdag 2 december 2023 NMBS'sen wij naar Bozar in Brussel

 

 

 

ANTONI TAPIES

bottom of page